June 27, 2022

myhomefranchise

Making living better

The house recast

1 min read


The entrepreneurs, a retired pair, approached Studio Ben Allen to rethink the piecemeal rear façade of their conclusion of terrace Victorian dwelling in north London and to provide a new kitchen area and two new loos – 1 to be on the ground flooring and accessible. The architects had been eager to think about how the extension could display exemplarily use of pigmented patterned concrete as both construction and architectural end. Green patterned columns and beams develop a framework for the salmon colour structural wall panels of the very first-flooring toilet. Internally the use of pigmented concrete proceeds – with stairs, counters, sink, floors, benches, bathtub and washbasin all solid in pigmented concrete. A second concept is the use of louvered vaulted ceilings with convey diffuse gentle down into both equally the kitchen and toilet. A double peak space connects the new ground ground areas with a new mezzanine on the initially ground which in transform is linked to the main stair. This void enables gentle to penetrate deep into the home though also developing visible and aural connections as a result of the residence.
The creative imagination! The curves! The colors!

Venture Group: Ben Allen, Omar Ghazal (undertaking chief) / Structural Engineer: Entuitive / Landscaping: Daniel Bell Landskap / Structural and exterior concrete: Cornish Concrete / Inside Concrete: Concreations / Metalwork: Fish Fabrications / Pictures: French+Tye



Source hyperlink

myhomefranchise.net | Newsphere by AF themes.